måndag 19 april 2010

Frisk igen och helgen gick bra!

I lördags hade vi Agilitytävling som ett samarbete mellan oss på dagiset och Alfa Hundcenter. Över 70 ekipage var anmälda så det var ett gäng tävlande som kom till Lerum. Ingen sol, men inte heller något regn och lite blåst.
-
Tävlingen flöt på bästa tänkbara sätt - vi klarade av den utan missöden :-) Så det var roligt!
Något matt efter att inte ha kunnat äta annat är vitt bröd och vatten sedan i måndagskväll så var jag stentrött på lördagskvällen och även hela gårdagen.
Men, efter att nu har ätit några lagade mål mat så känner jag sakta hur energin kommer tillbaka.
-
En mycket glad överraskning för helgen var att Izla fick tävla med sin husse Jörgen. Jörgen har vid ETT enda tillfälle tränat lite med Izla, (för att jag tvingade honom, för snart var ju tävlingen) där vi kom upp till att memorera en bana på 13 hinder :-)
-
I lördags kom provet (ett oförberett diagnosiskt prov skulle man kunna kalla det :-) och faktum var att av tre starter så gick han runt på två och i sista med enbart fem fel och en hedrande sjundeplats! Helt otroligt! Han liksom växte med uppgiften för varje start och efter andra starten hade han helt plötsligt sina egna idéer om hur handlingen skulle skötas på banan så på sista banvandringen skötte han nästa allt själv.
-
Efteråt erkände han dessutom att han tyckte att det var roligt att springa agility! Så länge han slipper stå i blåsten och ta tid resterande delen av dagen :-)
-
Snart börjar min egna tävlingssäsong!! Längtar verkligen!
-
I maj ser det ut som följer:
-
8 maj - Götene
15 maj - Torsby (!)
22 maj - Hässleholm
30 maj - Ljungbyhed
-
Härligt att liksom rivstarta tävlingssäsongen i maj månad. Attans om vi inte ska kunna samla några pinnar till nu så att vi kan komma upp i tvåan!!
-
Och som uppladdning för detta så har vi bokat en resa till Barcelona, så om jag inte skriver på ett tag nu så sitter jag förmodligen i ett sommrigt Barcelona på ett mysigt fik och bara njuter med vänner! Vi drar i slutet på veckan!
-
Ha en fortsatt bra måndag (kan man ha bra måndagar???)
-
Kram!

2 kommentarer: